osa1 github gitlab twitter cv rss

Arşiv düzenleme scripti için arayüz

November 13, 2010 - Tagged as: python, tr.

Şurdaki arşiv düzenleme scriptim için arayüz tasarlamaya başlamıştım. Canım sıkıldıkça birşeyler ekliyorum ve son hali şimdilik şöyle:

Biraz daha kullanıcı dostu bir hale getirip yayınlayacağım. Bu arada küçük bir dil problemi yaşıyorum, görebileceğiniz gibi progrmaın yarısı türkçe yarısı ingilizce :) .

Bu arada ara ara arkadaşlardan “kim kullanıyor bu programı” şeklinde yorumlar alıyorum. Kimse kullanmıyor, kendim için yazdım ve ben sürekli kullanıyorum. Fakat aklımda çok güzel birkaç özellik var, çok uğraşmadığım için uzun sürecek ama onları da ekledikten sonra kullanılabilir diye düşünüyorum. Şu anda da tek seferliğine arşivi düzenlemek için kullanılabilir. Ben kendime aracı bir script daha yazdım, onu da düzenleyip yayınlayacağım, örneğin yeni bir albüm indirdiğimde, yine nautilus aracılığıyla scripti çalıştırıyorum ve script o albümü düzenleyip(grup adı/albüm adı/ şeklinde) /home/osa1/Music klasörüme kopyalıyor. Bu script ile her yeni albüm indirişimde kullanıyorum ve arşivim hep düzenli kalıyor.

Arayüz için GTK+ kullandım. QT ile yapmayı planlamıştım ama GTK+nın yanında öğrenmesi çok zor ve kompleks gibi geldi. GTK+ ile birkaç sıfırdan başlayarak birkaç saatte bu hale getirebildim.