osa1 github gitlab twitter cv rss

Osa1 arşiv düzenleme scriptçiği nautilus scripti

August 6, 2010 - Tagged as: python, tr.

Daha önceden burada duyurdum arşiv düzenleyiciyi biraz daha geliştirdim.

Programın amacı basitçe mp3, ogg ve flac dosyalarından oluşan müzik arşivinizi düzenlemek. Ayrı bir klasöre kopyalayabiliyor ya da aynı klasörde dosyaları taşıyarak düzenleyebiliyor. Formata uymayan dosyaları da ayrı bir klasörde topluyor.

Bu arada not, müziklerinizi id3 etiketlerine göre düzenliyor, etiketleri yoksa, ayrı bir klasöre kopyalıyor.

Yeni sürümde bir de nautilus scripti hazırladım. Bunun sayesinde düzenlemek istediğiniz klasöre sağ tıklayıp seçerek daha kolay düzenlenebiliyor.

Önce:örnek

Sonra:örnek2

Onun dışında aynı klasörde dosyaları taşıyarak düzenleme özelliğini de yeni ekledim. İki ayrı scriptten birisi aynı klasör içerisinde taşıyarak düzenleme için, diğeri ise yeni bir klasör oluşturup düzenli halde oraya kopyalıyor.

Kurulum için arşivi açıp, klasöre gelip python setup.py install komutunu vermelisiniz. Duruma göre, başına sudo veya benzeri birşey eklemeniz gerekebilir. Scriptlerin için de python script.py komutunu vermeniz yeterli.

Aşağıdaki şekillerde kullanılabilir:

Windows ortamında test etmedim fakat kaynak koda baktığımda çalışmaması için bir sebep göremiyorum. Kurulum yine aynı fakat script.py dosyasını çalıştıramazsınız. Haliyle düzenlemek istediğinizde komut satırından programı çalıştırmalısınız.

Buradan indirebilirsiniz.

EKLEME: Scripte arayüz ekledim. İşlev olarak tamamen aynı, sadece nautilus ile değil de, bir arayüz ile çalıştırmanız gerekiyor(bence bu hali daha kullanışlı). Gnome kullanmayanların işine yarayabilir. Daha detaylı bilgi için kendi sayfasına bakın.(Bu arada aşağıdaki de ekran görüntüsü)