osa1 github gitlab twitter cv rss

Bir dönemin daha sonu

August 5, 2012 - Tagged as: tr.

Bugün son finalimden çıktım, bir dönem daha bitmiş oldu. Nasıl inanılmaz derecede saçma ve sıkıcı bir dönem olduğundan bahsetmeyeceğim. Okulda dönemler geçtikçe işlerin daha iyiye gidiyor olması gerekirken, daha kötüye gidiyor olması epey ilginç.

4 haftalık çok değerli(!) tatilim için bir yapılacak listesi hazırladım. Aslında yaz dönemleri, ne kadar önemli işim olursa olsun, zaten tatil dönemi gibi geçiyor benim için. Dolayısıyla dinlenmek için ayrıca bir vakit ayırmama gerek yok. Bir de Ramazan’la birleşince, destansı uyuyuşlar, vakit geçirmek için yazılan programlar vs. epey dinlendirici oluyor hahah.

Buna göre TODO dosyamın içeriği şöyle:

4 hafta için biraz uzun oldu sanırım, artık ne kadar olursa.

Bundan sonrası

Bundan sonrası hakkında kafam epey karışık. İnsan üstü bir çaba gösterip(kendime göre), ikinci bir yabancı dil öğrenemezsem, mezun olamıyorum. Ve bu çabayı ikinci bir yabancı dil öğrenmek için göstereceğime, örneğin derleyici yazmak için göstersem, zaten mezun olmama gerek kalmaz. Bunun yanında ikinci yabancı dil öğrenmenin bana sağlayacağı herhangi bir fayda yok. Saçma bir yatırım yani. Dolayısıyla mezun olmak istiyorsam, ikinci yabancı dil dersini vermeden mezun olmanın bir yolunu bulmam gerek.

Şu anda iki sonraki dönemden itibaren bir şekilde okul ile alakalı işlerde minimum miktarda vakit harcayıp, her ne ile ilgileneceksem uğraşmaya başlamam lazım(önümde çok güzel bir staj imkanı var, bir dönem sonra, 14 hafta sürecek). Mezun olmama yaklaşık 1.5 sene var, vakit sıkıntım yok gibi yani. Bu 1.5 senede de toplamda 28 hafta staj yapacağım, çok faydalı olabilir(dediğim gibi çok güzel bir staj ayarladım zaten ilk 14 hafta için, iki taraf da memnun kalırsa, diğer stajımı da aynı yerde yapabilirim, okul açısından bir engel yok).

Sonuçta bu okuldan mezun olmak bana sembolik bir diplomadan başka hiçbir şey sağlamayacak ve karşılığında göstermem gereken çabaya değeceğini düşünmüyorum.

Diğer yandan, Türkiye’de Haskell ile, veya derleyiciler ve programlama dilleri üzerine çalışan yerler olmadığından, yurt dışına çıkmanın bir yolunu bulamazsam, Türkiye’de Java yazmak zorunda kalacağım kesin gibi. Neyse ki bir aydan daha uzak bir geleceği kafama takmama gibi garip bir adetim var. Mezun olmama 1 ay kala düşünürüm :P .